Layout
 
A A A

Ordination af antibiotika i form af tetracyklin (Tetralysal) til ammende kvinde

Relevante love

Afgørelses type
Anonymiseret afgørelse

Sagsnummer: 9914528
Offentliggørelsesdato: 20. dec 1999
Faggruppe: Læger
Speciale: Almen medicin, incl. Vagtlæger

Resumé  |  Vis afgørelse


En 24-årig kvinde henvendte sig til sin praktiserende læge på grund af underlivssmerter, temperaturforhøjelse og rigelig ildelugtende udflåd. Kvinden havde født 7 dage tidligere og ammede fortsat sit barn.
Den praktiserende læge vurderede, at det drejede sig om barselsfeber, og ordinerede herefter behandling med antibiotika i form af Metronidasozol og tetracyklin (Tetralysal). Den praktiserende læge havde forinden konfereret om behandlingen med en bagvagt på en gynækologisk-obstetrisk afdeling.
Der blev blandt andet klaget over, at den praktiserende læge havde ordineret behandling med Tetralysal.


Nævnet fandt, at den praktiserende læge havde udvist manglende omhu og samvittighedsfuld ved at ordinere Tetralysal.
Nævnet lagde herved vægt på, at Tetralysal ikke bør anvendes i forbindelse med amning, idet præparatet indeholder tetracykliner, som udskilles i modermælken og derefter absorberes i barnets mave-tarmkanal og aflejres i tænder og knogler. Dette giver anledning til misfarving af barnets tænder og risiko for knogler med nedsat længdevækst. Præparatet bør kun anvendes på tvingende indikation i ammeperioden, og i så fald bør amning ophøre.
Nævnet fandt, at den praktiserende læge havde ansvaret for sin ordination af Tetralysal.
Det fremgår af sagen, at det ikke havde været muligt at finde frem til den læge på gynækologisk-obstetrisk afdeling, som lægen oplyste at have konfereret med.

 


 Til top

   
<< Tilbage