Layout
 
A A A

Klage over utilstrækkelig undersøgelse af 36-årig patient med smerter i brystkassen og vejrtrækningsbesvær

Relevante love

Afgørelses type
Anonymiseret afgørelse

Sagsnummer: 0234415
Offentliggørelsesdato: 20. dec 2002
Faggruppe: Læger
Speciale: Almen medicin, incl. Vagtlæger

Resumé  |  Vis afgørelse


En 36-årig kvinde henvendte sig til vagtlægen på grund af smerter i brystet og vejrtrækningsbesvær. Vagtlægen vurderede, at hendes gener var forårsaget af akut hold i brysthvirvelsøjlen (thoracalt facetsyndrom) og ordinerede smertestillende behandling. Hun blev efterfølgende akut indlagt og fik konstateret lungebetændelse og væske i højre lunge og gennemgik et langvarigt forløb med gentagne ansamlinger i lungen.

Der blev klaget over, at vagtlægen ikke undersøgte og behandlede patienten korrekt, herunder ikke foranledigede røntgenundersøgelse

Patientklagenævnet fandt grundlag for at kritisere vagtlægen for hans behandling af patienten, idet han burde have foretaget en lytteundersøgelse af hjerte og lunger, og forhørt sig om eventuel temperaturforhøjelse og hoste, for at udelukke eventuel hjerte- eller lungelidelse forinden iværksættelse af behandling for akut hold i brysthvirvelsøjlen.

Nævnet lagde vægt på, at smerter ved dyb vejrtrækning samt besvær med at trække vejret helt igennem er symptomer, som kunne indikere en lungelidelse (lungebetændelse eller blodprop i lungen), og at patienten ikke havde været udsat for udløsende traume eller lidt af tidligere rygproblemer, der kunne indikere thorakalt facetsyndrom.


 Til top

   
<< Tilbage